giovedì 5 aprile 2012

La Germandat de Anell, edizione catalana 1990La Germandat de Anell
di J.R.R. Tolkien
Traduzione di Francesc Parserisas
Vicens Vives Editorial (Barcelona), 1990
Illustrazione di copertina non attribuita
Edizione in Catalano
Brossura con alette
Note di copertina
John Ronald Reulen Tolkien va néixer a Bloemfontein, Sud-àfrica, el 3 de gener de 1892 i va morir a Bournemouth, Anglaterra, el 2 de setembre de 1973. Va ser professor d'anglosaxó (1925-45) i de llengua i literatura angleses (1945-59) a la universitat d'Oxford.
És impossible de separar la seva faceta d'erudit, amb estudis sobre Chaucer i el poema heroic Beowulf, de la seva obra de novel·lista, que ja va començar mentre era estudiant a Oxford, i que continuà, segons deia ell mateix, solament "per a la seva pròpia satisfacció i amb poques esperances que aquell treball pogués interessar ningú".
La composició d'El senyor dels Anells durà des del 1936 fins al 1949, i mentre hi treballava va escriure El Hòbbit (1937), que féu servir com una introducció per als seus fills; i a un que durant la guerra servia a la RAF li enviava com un serial els fragments d'El senyor dels Anells que anava escrivint.
Posteriorment Tolkien va escriure altres obres com a introducció o complement del món mitològic creat per ell, potser el producte més impressionant que ha sorgit mai de la imaginació d'un sol home.