venerdì 24 ottobre 2014

Geschriften van Midden-Aarde, edizione deluxe olandese 2000


Geschriften van Midden-Aarde
De Hobbit, De Silmarillion, Nagelaten Vertellingen
di J.R.R. Tolkien
Het Spectrum, 2000
Traduzioni di Max Schuchart
Rilegato con sovraccoperta
Cofanetto

Info

Edizione olandese deluxe in cofanetto che raccoglie i volumi De Hobbit, De Silmarillion, Nagelaten Vertellingen edito dalla Spectrum nel 2000.


De Hobbit
di J.R.R. Tolkien
Het Spectrum, 2000
Traduzione di Max Schuchart
Rilegato con sovraccoperta


Quarta di copertina
De Hobbit, Tolkiens wereldberoemde verhaal over de avontuurlijke reis van Bilbo Balings Daarheen en Weer Terug.

De Hobbit Bilbo Balings geniet van zijn genoeglijke leventje in zijn comfortabele hobbithol... totdat de tovenaar Gandalf en een groep Dwergen langskomen. Voordat Bilbo weet wat er gebeurt is hij ingehuurd als dief. Zonder zelfs maar één schone zakdoek moet hij op weg naar de Eenzame Berg, waar de geslepen draak Smaug een enorme schat bewaakt. De eenvoudige Hobbit maakt het avontuur van zijn leven mee en vindt onderweg een kostbaar kleinood dat van groot belang zal blijken te zijn.

J. R. R. Tolkien begon DE HOBBIT als een verhaal voor zijn kinderen, maar gaandeweg ontwikkelde het zich tot een klassiek sprookje dat jong en oud al jaren boeit. Het vervolg op DE HOBBIT zou uitgroeien tot IN DE BAN VAN DE RING. Voor deze editie heeft vertaler Max Schuchart zijn gezaghebbende vertaling geheel aangepast aan deze tijd.


De Silmarillion
di J.R.R. Tolkien
Het Spectrum, 2000
Traduzione di Max Schuchart
Rilegato con sovraccoperta


Quarta di copertina
De Silmarillion voert ons terug naar het begin van de oudste tijden, de Eerste Era van de wereld. Het is de mythe van de schepping van de wereld en de voorturende, noodlottige strijd tegen het kwaad.
J.R.R. Tolkien verhaalt over de gebeurtenissen in Midden-aarde die aan De Hobbit en In de ban van de ring voorafgingen.
Morgoth, de eerste zwarte vorst, benijdt de Elfen hun speciale band met de Goden. Hij ontvreemdt hun kostbaarste bezit: de Silmarillen, drie schitterende juwelen die geschapen zijn door de grote Fanor. In de allesvernietigende strijd die dan ontbrandt, raken Elfen, Dwergen, Mensen en alle andere wezens van Midden-aarde verwikkeld in een oorlog tussen goed en kwaad.
Daarnaast is onder meer het verhaal opgenomen over Morgoths dienaar Sauron, over de schepping van de Ringen van Macht en de Ene Ring.

De Silmarillion biedt een ware schat aan mythen, achtergrondinformatie en vertellingen over de wereld van Midden-aarde. Voor deze editie heft vertaker Max Scuchart zijn gezaghebbende vertaling geheel aangepast aan deze tijd.


Nagelaten Vertellingen
di J.R.R. Tolkien
Het Spectrum, 2000
Traduzione di Max Schuchart
Rilegato con sovraccoperta


Quarta di copertina
Nagelaten Vertellingen bevat een aantal verhalen uit de periode van de Oudste Tijden van Middenaarde tot aan het einde van de Oorlog om de Ring.
J.R.R. Tolkien vertelt over zaken en gebeurtenissen die in de andere boeken van Midden- aarde slechts vluchtig worden aangestipt. Zo doet Gandalf uit de doeken waarom hij de Dwergen naar het feest op Balingshoek stuurde, wordt de militaire organisatie van de Ruiters van Rohan uitgediept en de geschiedenis van de Vijf Tovenaars verteld. Verder komen talloze andere verhalen aan bod uit de Eerste, Tweede en Derde Era: over de komst van Tuor naar Gondolin, de geschiedenis van Galadriel en Celeborn en de vriendschap tussen Cirion en Eorl.
Aangevuld met een uitgebreide namenlijst is Nagelaten Vertellingen een onmisbare aanvulling op de overige boeken van Midden-aarde.


I tre libri sono custoditi in un bellissimo cofanetto azzurro.