venerdì 24 ottobre 2014

In de Ban van de Ring, edizione deluxe olandese 1998


In de Ban van de Ring
di J.R.R. Tolkien
Traduzione di Max Schuchart
Het Spectrum, 1998, pp. 1401
Edizione deluxe
Rilegato con sovraccoperta


Questa edizione olandese deluxe in india paper, presenta tre mappe. La prima, piegata in due, raffigura la Terra di Mezzo, la seconda e la terza, in formato ridotto, Gondor e la Contea.


La Terra di Mezzo è raffigurata anche all'interno del volume su due pagine.


Quarta di copertina
Met "IN DE BAN VAN DE RING" schiep Tolkien een geweldig heldenepos. De wereld waarin het zich afspeelt, het rijk van Midden-aarde, kreeg een eigen geografie, geschiedenis, mythologie en werd door hem bevolkt met allerlei soorten wezens met hun eigen taal en omgangsvormen. Centraal in deze trilogie staat de Ring, die over heil en verderf van de wereld kan beslissen. De ring is in handen van de Hobbit Bilbo. Om het Kwaad te bezweren moet de ring vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, waarin hij ook is gesmeed. De Doemberg ligt in Mordor, het hart van het land der kwade machten. Een reis vol gevaren wacht degene die door Midden-aarde trekt om Mordor te bereiken. Omdat de oude Bilbo zich tegen zo'n tocht niet opgewassen voelt, gaat zijn erfgenaam Frodo op pad om zo de wereld te redden van de ondergang.
IN DE BAN VAN DE RING verhaalt van deze tocht en de spannende strijd tussen goed en kwaad, aangegaan door de Hobbit Frodo en zijn reisgenoten: Gandalf de Grijze, Sam, Merijn en Pepijn, Gimli de Dwerg, Legolas de Elf, Boromir van Gondor, en een lange mysterieuze vreemdeling, Stapper genaamd.

Tolkien meesterwerk vormt de grondslag voor de modern fantastiche literatuur en heft generaties meegevoerd naar de prachtige wereld van Midden-aarde.