lunedì 27 ottobre 2014

In de ban van de Tolkien, libretto olandese del 2001


In de ban van de Tolkien
A cura di Martijin Adelmund
Het Spectrum, Utrecht/Anversa, 2001
Illustrazioni di copertina di Studio Jan de Boer BNO
Brossura


Piccola pubblicazione pubblicata in occasione dell'uscita del primo film della trilogia jacksoniana de Il Signore degli Anelli del 2001. Il libretto presenta una serie di articoli sulle diverse pubblicazioni tolkieniane pubblicate in Olanda e in Belgio, la parte fiamminga, presentando anche il diverso merchandising nato dalla pellicola della New Line. Una guida per appassionati lettori e cineasti e collezionisti.


Quarta di copertina
Wie denkt aan fantasy, denkt aan J.R.R. Tolkien (1892-1973). Met zijn klassieker In de ban van de ring heft deze Oxford-professor Hobbits, Orks, Dwergen en Elfen een vaste plaats gegeven in de verbeeldingswereld van miljoenen mensen. Hij is met recht de stamvader van de fantasy.

Eens in de zoveel jaren kunnen Tolkien en zijn werk rekenen op een hernieuwde golf van belangstelling. Ook nu is het weer zover, vlak de verfilming van In de ban van de ring. Al meer dan een jaar tellen fans de dagen to de première en wordt er hevig gediscussieerd: valt een meesterwerk als dat van Tolkien wel te verfilmen?


In de ban van Tolkien beschrijft hoe Nederland en Belgie in de ban raakten van Tolkien, in heden én verleden.


Il testo presenta, a agina 42, un dizionario Elfico per principianti.


Pagine che pubblicizzano iniziative e negozi dedicati o ispirati all'opera tolkieniana e al fantasy in genere.